Dr. Posewitz Tivadar halála
Dňa 12. júna 1917 v Budapešti zomrel vo veku 66 rokov hlavný geológ Uhorského kráľovského gelogického ústavu Dr. Teodor (Tivadar) Posewitz. Pochádzal zo spišskonovoveskej rodiny a v začiatkoch bol lekárom. Po ukončení banskej akadémie vo Freibergu sa stal vojenským lekárom v Holandsku a do r. 1884 pôsobil vo Východnej Indii. Precestoval, geologicky a geograficky preskúmal ostrov Borneo, výsledky práce publikoval r. 1889 v Berlíne a r. 1892 v Londýne. Od r. 1885 pôsobil ako geológ Uhorského kráľovského gelogického ústavu. Jeho pohreb sa konal podľa evanjelického obradu 14. júna na cintoríne Farkasréti v Budapešti. Rodina vydala smútočné oznámenie.