A Poprád folyó vizerejének kihasználása 3600 lóerő érhető el. - Villamos vasut a poprádi tóhoz. - Nagy szálloda a poprádi tónál
Knieža Christian (Keresztély) Kraft von Hohenlohe požiadal úrad spišského podžupana o povolenie na výstavbu vodnej elektrárne, ktorý vo veci zasadal 18. júna vo Vyšných Hágoch. Spišskú župu zastupovali župný hlavný notár Bruno Ujfalussy a hlavný inžinier Sándor Jermy, šéf štátneho stavebného úradu. Ako odborník košického inžinierskeho úradu bol prítomný technický radca Sándor Rohringer, hlavný slúžny okresu Spišská Sobota Ernő Winkler, ďalej zo strany vlastníkov vodných práv továrnik Vilmos Hamburger, primátor Dr. Kálmán Förster, riaditeľ Sándor Kemény, podnikový riaditeľ Armand Havas, továrnik Károly Wein, prokurátor Dr. Elemér Mattyasovszky, hlavný inžinier József Kovács z Kežmarku a iní. Panstvo kniežaťa Hohenloheho zastupovali kráľovský radca, riaditeľ Árpád Kégl a advokát, právny poradca Dr. Márk Szántó. Zároveň rokovali o potrebe výstavby elektrifikovanej železničnej trate od Popradského plesa a elektrifikácie Vyšných Hágov. Plánovaná je aj výstavba väčšieho hotela vo Vyšných Hágoch a pri Popradskom plese.