Kárpáty Rezső
Zomrel umelecký maliar Rudolf (Rezső) Kárpáty, ktorý bol členom staršej generácie maliarov. Na výstavách bol úspešný žánrovou tvorbou a poetickými krajinkami. Bol obľúbeným maliarom arcivojvodu Jozefa, patróna Spoločnosti výtvarných umelcov, ktorý má jeho obrazy vo svojom budínskom paláci a iných kaštieľoch. Umelec zomrel 17. júna 1917 vo veku 60 rokov a na jeho pohrebe 19. júna na cintoríne Kerepesi v Budapešti boli okrem rodín Langsfeld a Zalán prítomní zástupcovia Spoločnosti výtvarných umelcov, ako aj Spolku výtvarných umelcov. Pohrebný obrad vykonal senior evanjelickej cirkvi János Kaczián. Umelec si v mladosti zmenil rodinné priezvisko z Langsfeld na Kárpáthy.