Feketehegyen
Na Čiernom vrchu začala kúpeľná sezóna, do 19. júna prišlo 60 hostí. Zdržiava sa tu aj aj známy kúpeľný lekár Dr. Gusztáv Barcs. Majiteľkou kúpeľov je vdova po Vilmosovi Lomniczym, ktorá sa stará o výbornú prevádzku kúpeľov. Problémom je dopravné spojenie zo Spišskej Novej Vsi do Nálepkova (Merény) bez automobilovej dopravy, len za pomoci fiakrov.