Halálozás
Dňa 21. júna 1917 zomrel v Nálepkove (Merény) po dlhšej chorobe vo veku 55 rokov obchodník Koloman (Kálmán) Soós. Trikrát po sebe zastával aj post obecného sudcu po dobu 9 rokov. Článok menuje jeho zásluhy. Ako inšpektor cirkevnej obce pôsobil 7 rokov, 9 rokov bol predsedom miestneho hasičského zboru.