Vaskereszt egy gölniczbányai zászlósnak
Veliteľ čaty, práporčík 34. pešieho pluku Viktor Elischer, syn riaditeľa sporiteľne Lajosa Elischera, obdržal pre hrdinstvo preukázané v 10. bitke na Soči dve vyznamenania. Dostal Striebornú medailu za statočnosť 1. triedy a nemecký Železný kríž 2. triedy. Článok opisuje okolnosti jeho vyznamenania.