Münnich Kálmán beszéde a képviselőházban
Noviny zverejňujú prejav Kolomana (Kálmán) Münnicha v uhorskej poslaneckej snemovni. Venuje sa v ňom aktuálnym hospodárskym problémom krajiny, a to zásobovaniu obyvateľstva múkou, masťou, mäsom. Uvádza zlú situáciu hospodársku úradníckej vrstvy počas trvania vojny a potrebu ich podpory formou úpravy platov všetkých úradníkov. Ďalej spomína potrebu podpory robotníckej vrstvy, obzvlášť baníkov a hutníkov, ktorí počas vojny ťažko pracujú pre zvyšujúce sa požiadavky štátu. Od parlamentu žiada nový banský zákon.