Az iglói temetőben pihenő hősök siremléke A hadisiremléket gondozó bizottság által rendezett népünnepély bevétele 5000.- korona. - A legfényesebb erkölcsi és anyagi siker
Zbierková komisia pre základinu vojnových hrobov v Spišskej Novej Vsi za predsedníctva dvorského radcu, parlamentného poslanca Kálmána Münnicha usporiadala 1. júla 1917 charitatívnu ľudovú slávnosť v Madarászovom parku. Hlavným režisérom akcie bol Elemér Vollay. Cieľom akcie je zvečnenie pamiatky padlých hrdinov vojny adekvátnym hrobovým pomníkom. Článok opisuje podrobný program akcie. Celkové tržby presiahli sumu 5000 korún, a tak bude možné dať na vojnový pamätník viac ako 4000 korún.