Elnémult harangok
Vojenská rekviračná komisia práve obchádza obce s cieľom rekvirácie zvonov na vojenské účely. V Spišskej Starej Vsi prebehla 15. júna rekvirácia za prítomnosti farára Lászlóa M. Herbszta. Dva veľké zvony vážili spolu 12 metrických centov, ktoré spolu s dvoma menšími zvonmi na vozoch odviezli.