Kisdedóvó intézetet kap Podolin
Obec Podolínec (Podolin) sa na jeseň 1916 rozhodla požiadať ministra školstva a kultu o zriadenie materskej školy v obci. Minister žiadosti vyhovel a nariadil zriadenie materskej školy, ktorá začne fungovať ešte v júli.