Az iglói gőzfürész áthelyezésének kérdése vagy uj gőzfürész épitése a Kőalján
Kráľovský radca Dr. Mátyás Wesselényi bol prvý, ktorý navrhol, že pred výstavbou priemyselnej železnice treba premiestniť novú pílu na lokalitu Podskala (Kőalja). Aj samotný primátor Cornel Folgens súhlasil s touto ideou a tiež firma Reiner és Mandula rátala s touto možnosťou. Článok rieši túto problematiku Spišskej Novej Vsi.