"Szepesvármegye 800 éves jubileuma" - Förster, Jenő Dr. 1879-1919
Reakcia hlavného archivára Spišskej župy Dr. Jenőa Förstera z 20. júla 1917 na článok Miksu Tiszu zo dňa 19. júla 1917 o potrebe usporiadať v roku 1920 oslavy 800. výročia založenia Spišskej župy. Archivár vyvracia tento dátum a teda aj výročie ako neopodstatnené a uvádza, že presné roky založenia Spišského hradu i začiatku nemeckej kolonizácie neboli ešte datované. Druhý spišský kongres po vojne preto navrhuje usporiadať bez osláv akýchkoľvek výročí.