Az ujtátrafüredi ünnepélyről - Kemenczky, Kálmán 1892-1981
O ľudovej slávnosti, ktorá sa konala v Novom Smokovci (Ujtátrafüred) píše aj košický novinár Kálmán Kemenczky, ktorého článok preberajú noviny Szepesi Lapok. Autor píše o tisícoch ľudí, ktorí navštívili podujatie. Najväčšiu zásluhu na organizácii podujatia pre Uhorský Červený kríž mal major Zoltán Jelenffy, ktorý viac ako mesiac pracoval na jeho usporiadaní.