A szepesiek második nagygyűlése
Kritický článok nadväzujúci na článok o myšlienke oslavy 800. výročia založenia Spišskej župy. Autor vyvracia toto výročie ako neopodstatnené, vysvetľuje viaceré dejinné súvislosti a navrhuje usporiadať Druhý spišský kongres po vojne bez ohľadu na akékoľvek nesprávne určené výročia.