A Magyarországi Kárpátegyesület választmányi ülése
Dňa 23. júla 1917 mal zasadnutie ústredný výbor Uhorského Karpatského spolku za predsedníctva grófa Sándora Telekiho. Pri príležitosti jeho vymenovania za skutočného vnútorného tajného radcu ho pozdravil výkonný podpredseda spolku, kráľovský radca Miklós Fischer. Prvým bodom programu bolo pripomenutie si zásluh bývalého druhého predsedu spolku, zosnulého Martina Rótha, ako aj spomienka na zosnulého člena výboru Dr. Teodora (Tivadar) Posewitza. Na Dr. Móra Déchyho spomínal Gyula Andor Hefty. Pre lepšiu komunikáciu s pobočkami spolku na návrh grófa Telekiho zriadili výbor propagandy, ktorý gróf podporil sumou 400 korún. Vedením tohto výboru bol poverený Gyula Andor Hefty. Ročenka spolku na rok 1918 nebude vydaná, no členovia dostanú periodikum Turistaság és Alpinizmus. Výbor schválil 2000 korún pre košickú pobočku spolku na renováciu jaskyne Aggtelek a 860 korún pre pobočku Branisko na tlač sprievodcu po Branisku. Výbor sa poďakoval Bélovi Hajtsovi a Lajosovi Rokfalussymu za dokončenie cestných značiek.