Hősi halál
Učiteľa štátneho učiteľského ústavu v Lučenci (Losonc) Gusztáva Belitzkyho, ktorý pôsobil aj na učiteľskom ústave v Spišskej Novej Vsi zastihla smutná správa. Jeho syn Arpád, poslucháč Vysokej školy lesníckej v Banskej Štiavnici, poručík 25. pešieho pluku v zálohe, zomrel 11. júla 1917 v bojoch pri meste Kaluš vo východnej Haliči, keď ho trafila nepriateľská guľka do hlavy.