Katonai előléptetés
Dr. Aladár Philippi, rodák z Krompách, bol kráľom vymenovaný za cisárskeho a kráľovského vrchného štábneho lekára 1. triedy. Je synom bývalého krompašského evanjelického seniora Jánosa Philippiho. Je členom Spišského spolku v Budapešti, 15 rokov bol plukovným a štábnym lekárom kadetskej školy v Budapešti.