Mindent a hazáért
Maliar Gyula Benczúr aj napriek vysokému veku umelecky zvečnil ideu uhorskej obetavosti sériou obrazov uhorského vojaka. Benczúr ponúkol svoje dielo Úrada pre vojnovú pomoc, ktorý z obrazov zhotovil 200 reprodukcií a očíslované reprodukcie dal do obehu za cenu 30 korún. Výnos pôjde pre základinu vdov a sirôt padlých vojakov.