Kövi Imre
Nekrológ o zosnulom učiteľovi gymnázia a učiteľského ústavu v Spišskej Novej Vsi Imrichovi (Imre) Kövim. Narodil sa v Kežmarku 29. januára 1839. Študoval na kežmarskom lýceu, v Debrecíne, Nagykőrösi. Maturoval v roku 1859. Stal sa teológom v Budapešti, odkiaľ šiel na štúdiá do Göttingenu. Vo veku 23 rokov ho zbor evanjelickej cirkvi v Spišskej Novej Vsi poveril vedením vtedajšej nižšej reálnej školy. Roku 1871 prijal pozíciu učiteľa kreslenia a krasopisu na novom štátnom učiteľskom ústave v Spišskej Novej Vsi až do roku 1905, resp. 1901, kedy sa vzdal postu riadneho učiteľa gymnázia. Bol aj zaslúžilým členom Karpatského spolku. Zomrel 3. augusta 1917.