A lőcsei főreáliskolából
Diplomovaný učiteľský kandidát Filip (Fülöp) Kardos dostal poverenie levočskej vyššej reálnej školy na výuku hodín. Učiteľa Ferenca Kohányiho preložili z Levoče do Užhorodu (Ungvár), riadneho učiteľa vyššej reálnej školy v Užhorode Dezidera (Dezső) Szabóa preložili na vyššiu reálnu školu v Levoči.