Magurai harangok mint müemlékek
Ministerstvo kultu a školstva svojím prípisom príslušnému vojenskému veliteľstvu oslobodili spod povinnosti rekvirácie na vojenské účely nasledovné zvony kostolov dekanátu Spišská Stará Ves: Richvald (Kristályfalu) z r. 1600 a Lesnica (Erdős) z r. 1765.