A Magyarországi Kárpátegyesület közgyülése II.
Článok na pokračovanie. Dňa 5. augusta 1917 mal v Starom Smokovci Uhorský Karpatský spolok valné zhromaždenie za predsedníctva grófa Sándora Telekiho. Hlavnými bodmi zhromaždenia boli: program grófa Sándora Telekiho s cieľom renovácie jaskyne Aggtelek, zvýšenia prijímacej kapacity Tatier, výstavby veľkej tatranskej magistrály cez Halič; obnova tatranských lesov Ignáca Darányiho, gróf Lajos Degenfeld pozdravil skutočného vnútorného tajného radcu Telekiho pri príležitosti jeho vyznamenania, premiestnenie popradského múzea do Tatier, zrušenie ročenky a dohoda s periodikom "Turistaság és Alpinizmus", ročné hlásenie kráľovského radcu Miklósa Fischera. Gyula Krompecher hovoril o stagnácii muzeálneho života, načo Gusztáv Hoepfner znova predniesol ideu umiestnenia popradského múzea do centra Tatier. Bývalý minister poľnohospodárstva Ignác Darányi vyzýva na okamžité riešenie problému zalesnenia tatranských lesov, zničených víchricami.