A gölnicbányai vallásos estély
Evanjelická cirkevná obec v Gelnici usporiadala 5. augusta 1917 v kostole pri príležitosti 400. výročia začiatku reformácie náboženský večierok. Najväčší podiel na organizácii a úspešnej realizácii podujatia mal duchovný Károly Hoffmann. Článok uvádza interpretov a opisuje priebeh večierka, ktorý mal aj charitatívny rozmer, výnos z nestanoveného vstupného šiel pre vojnové siroty.