A szepesmegyei uj kormánypárt megalakult Az alkotmány-párt, függetlenségi-párt, néppárt és socialisták a választójogi törvény megalkotásának biztositása végett választójogi blokk alapján kormánypárttá tömörültek
Článok o formovaní zjednoteného bloku vládnej strany na Spiši z jednotlivých politických strán po parlamentných voľbách r. 1917 informuje o vytváraní povolebných vládnych koalícií strán a ich opatreniam voči opozícii, najmä proti Národnej robotníckej strane. Pri tejto príležitoti strany v Spišskej Novej Vsi usporiadali úvodnú schôdzu koaličných strán, na ktorej sa zúčastnili najvýznamnejší predstavitelia župného politického a spoločenského života na Spiši. Príhovor mal župan Spišskej župy barón Tibor Máriássy. Za predsedu schôdze bol zvolený dr. Elemér Mattyasovszky, ktorý mal taktiež príhovor. Po ňom mal po nemecky prejav lekár Dr. János Ritók. Po ňom malo ešte viacero rečníkov kratšie príhovory. Hlavnou otázkou bola problematika všeobecného hlasovacieho práva. Všetci sa vyjadrili za jeho zavedenie do praxe. Nakoniec zhromaždenie zvolilo župnú organizáciu a jej personálne obsadenie vládnej strany.