Az országos munkásbetegsegélyző és balesetbiztositó pénztár elnökségének leirata a dispensaire ügyében hozott iglói határozatra
Hlavný lekár Dr. Dezső Hahn oznámil, že lekárska rada obvodnej pokladnice v Spišskej Novej Vsi 16. júna informovala Krajinskú Pokladnicu štátnej robotníckej poisťovne, že na schôdzi v Spišskej Novej Vsi 14. júna sa rada lekárov uzniesla, že sa nezúčastnia rokovaní zvolaných Krajinskou Pokladnicou do Budapešti ohľadom zriaďovania dispenzárov, kde boli pozvaní riaditeľ aj hlavný lekár spišskonovoveskej obvodnej pokladnice. Článok obsahuje ich uznesenie i zdôvodnenie rozhodnutia. Predseda Lukács a riaditeľ Somló z Krajinskej robotníckej poisťovne chorých a úrazového poistenia v článku argumentujú voči stanovisku obvodnej pobočky zo Spišskej Novej Vsi.