Sebesi Thellmann Richárd Lipótrendje
Bývalý príslušník 85. pešieho pluku major Richard Thellmann, zať niekdajšieho levočského evanjelického farára Andrása Dianisku a švagor vedúceho inžinierskeho oddelenia Košicko-bohumínskej železnice Andora Dianisku, dosiahol na talianskom bojisku veľké úspechy, za ktoré bol on aj jeho poručík v zálohe Dr. Rimaszombati vyznamenaní Leopoldovým radom, poručík bol aj povýšený na nadporučíka. Major Thellmann si vyslúžil so svojím práporom pochvalu veliteľa armády generálplukovníka Boroeviča.