Megszöktek orosz fogságból
Bývalý rekvizitár spišskonovoveskej divadelnej spoločnosti József Polacsek, o ktorom sa chýr o jeho smrti rozšíril ešte v roku 1915, po dvoch rokoch vojnového zajatia utiekol z Ruska a v týchto dňoch narukoval späť ku svojmu náhradnému práporu v Prešove. Takisto aj príslušník prápora poľných strelcov č. 32 József Szkokán, roľník zo Spišského Štvrtka (Csütörtökhely), ktorý 1. mája 917 ušiel zo sibírskeho zajateckého tábora a v civilnom odeve sťa poľný robotník sa mu podarilo preľstiť ruské žandárske hliadky, dosiahol ruské bojové postavenia a prihlásil sa u našich jednotiek a odtiaľ dorazil do Prešova.