Házasság
Béla Mandula, nákupca dreva od mesta Spišská Nová ves, ktorý je v meste známy a obľúbený, uzavrie dňa 26. augusta v synagóge na Rombachovej ulici v Budapešti manželstvo s Rózsikou Nágler, dcérou budapeštianskeho veľkoobchodníka Józsefa Náglera.