Cumin Artur poprádi földink, volt iglói diák a Mária Terézia-rend lovagkeresztjét kapta
Poručík c. k. 67. pešieho pluku v zálohe Artur Cumin dostal na návrh komisie generálov pri príležitosti narodenín kráľa Rytiersky kríž radu Márie Terézie mimoriadnu výdrž, ktorú preukázal z vlastnej iniciatívy dňa 30. novembra 1916 v uzatváracom bojovom postavení po dobu 18 hodín pri obci Žarkiv (Zarkov) vo východnej Haliči, čím zabránil prelomeniu frontovej línie a umožnil tým úspešný protiútok. V rámci stanov prijatia Radu Márie Terézie sú jeho nositelia prijatí aj do šľachtického stavu, ak ešte predtým neboli šľachticmi a môžu tak požiadať o titul uhorského baróna, ktorý nasledne bezplatne obdržia.