"Szepes" megye név-származása - Fedor, Sándor
Autor článku, farár Sándor Fedor rozoberá etymologický pôvod historických názvov Spišskej župy. Porovnáva možnosti vzniku slova "Szepes" (Spiš) na základe ugrofínskeho, keltského , latinského a germánskeho jazyka.