Az iglói géppuskások 3 halottja
V posledných bojoch zahynuli 3 dôstojníci z radov guľometčíkov, ktorí nedávno slúžili v Spišskej Novej Vsi, dvaja z nich sú Spišiaci. Nadporučík Rezső (správne Dezső) Purpriger, poručík Márton Jávorszky zo Spišského Štiavnika (Savnik) a poručík Aurel Häuser zo Spišského Hrhova (Szepesgörgő). Dňa 20. augusta z bojiska poslali list členovia III. guľometnej čaty 2. guľometnej roty 313. honvédskeho pešieho pluku, ktorí redakciu novín informujú o úmrtí ich veliteľa Aurela Häusera dňa 19. augusta na rumunskom bojisku na výšine č. 772 Ciresoa, keď po zásahu črepinou z granátu bol ťažko zranený prevezený do kúpeľov Raile-Slanic (správne Baile Slanic, Rumunsko), kde zomrel.