A gölniczbányai harangok
Článok o rekvirácii zvonov v Gelnici. Dňa 18. augusta 1917 boli na vojenské účely odnesené 3 zvony mestského kostola, jeden zo strážnej veže a po jednom zvone z Thurzových kúpeľov a mestskej časti Gorztelep. Teraz zostal už len jeden veľký zvon, ktorého oslobodenie spod rekvirácie vymohol rožňavský biskup Lajos Balás sipeki.