A Szurmay Sándor alapra
Na základinu ministra obrany baróna Sándora Szurmaya pre vojnové siroty a vdovy na Spiši ako prvý prispel veľkostatkár zo Spišského Hrhova (Szepesgörgő) gróf Vidor Csáky sumou 200 korún, po ňom prispeli robotníci spišskonovoveskej konzervárne a pracovníci novín Szepesi Lapok.