A Magyarországi Kárpátegyesületnek
Dňa 26. augusta 1917 usporiadal Uhorský karpatský spolok výlet k vodopádu Skok (Fátyol) a jazeru Skok, ktorého sa zúčastnilo 16 ľudí. Sprievodcom bol tajomník spiškonovoveskej pobočky Uhorského Karpatského spolku Aladár Marcsek mladší.