Az uj választójog Szepesben
Článok sa zaoberá otázkou zavedenia všeobecného hlasovacieho práva v súvislosti s národnostným zložením Spišskej župy a maďarskej menšiny spolu s nemeckou menšinou voči slovanskej väčšine na základe štatistík posledného sčítania ľudu z roku 1910. Rozoberá ťažkosti procesu pomaďarčovania nemaďarského obyvateľstva Spišskej župy.