Óvodai ünnepély a káposztafalvai állami óvodában
Dňa 26. augusta 1917 usporiadala učiteľka štátnej materskej školy v Hrabušiciach (Káposztafalva) Mária Gemziczky so svojimi slovenskými škôlkarmi slávnosť. Materskú školu zriadili pred tromi rokmi. Úspech podujatia je svedectvom vysokej odbornosti učiteľky.