Kegyeletes megemlékezés Häuser Aurél hősi halált halt géppuskás hadnagyról - Takács, Béla
Béla Häuser v Spišskom Hrhove (Szepesgörgő) dostal list od honvédskeho poľného duchovného Bélu Takácsa. Ten mu oznamuje, že poručík 313. honvédskeho pešieho pluku v zálohe Aurél Häuser, veliteľ guľometnej čaty zomrel hrdinskou smrťou dňa 20. augusta 1917 v bojoch pri obci Tirgul Ocna (Târgu Ocna, Rumunsko) po zásahu delostreleckým granátom. Pochovali ho za účasti dôstojníkov pri východnom príjazde do obce Saturnos.