Orosz fogságból hazaérkezett Iglóra
Divadelný rekvizitár, príslušník prápora poľných strelcov č. 32 János (správne József) Polacsek, rodák zo Spišskej Novej Vsi, sa po 22 mesiacoch ruského vojnového zajatia utiekol a šťastlivo vrátil späť do rodného mesta, kde v redakcii novín Szepesi Lapok podrobne rozpovedal svoj príbeh úteku zo zajatia od 21. novembra 1915, kedy pri Sokolove pri rieke Strypa padol do ruského zajatia.