Elhunyt hőseink
Článok uvádza zoznam padlých príslušníkov 9. honvédskeho pešieho pluku a bližšie opisuje dve osobnosti, ktoré padli počas ofenzívy 8. augusta 1917. Prvou je poručík 9. honvédskeho pešieho pluku v zálohe, veliteľ roty Gyula Vincze, ktorý bol v civilnom živote stredoškolským učiteľom a od júla 1915 vykonával vojenskú bojovú službu, počas ktorej bol vyznamenaný Bronzovou i Striebornou medailou za statočnosť. Zomrel počas útoku po zásahu nepriateľskou guľkou. Pochovali ho na vojenskom cintoríne v údolí Virág Vápa do hrobu č. 63. Druhou osobnosťou je jednoročný dobrovoľnícky strážmajster, veliteľ čaty László Engländer, ktorý bol v civile knihovníkom sporiteľne v Sečovciach (Gálszécs). Taktiež sa stal obeťou nepriateľskej guľky. Na bojisko prišiel v novembri 1916 ako jednoročný dobrovoľnícky desiatnik a už 3. decembra bol za hrdinské boje v čate roty poručíka Vinczeho vyznamenaný Striebornou medailou za statočnosť 2. triedy. Vojaci uvedení v zozname sú pochovaní na vrchu Lápos a na vojenskom cintoríne v údolí Virág Vápa v Rumunsku.