Beszerzési csoport megalakulása
Podobne ako na iných miestach Spišskej župy, tak aj v Spišskej Starej Vsi vytvorili "Akvizičnú skupinu verejných zamestnancov". Zakladajúca schôdza sa konala 27. augusta 1917 za predsedníctva hlavného slúžneho Boldizsára Mattyasovszkyho. Organizačnú štruktúru a ciele skupiny predstavil kráľovský správca daní Soma Braun. Zasadnutie zvolilo za predsedu skupiny Somu Brauna, za podpredsedu a konateľa kráľovského lesného inžiniera Jánosa Wényho, za účtovníka kráľovského daňového úradníka Kálmána Zádoriho a za zapisovateľa kancelárskeho okresného úradníka Jánosa Kovácsa. Tiež bola stanovená 8-členná rada. Akvizičná skupina má doposiaľ približne 70 členov.