A werchneudinszki fogolytábor érdekességei - Kregczy, Lydia Vilma Elza 1887-1956
Autorka článku podrobne opisuje život rakúsko-uhorských vojakov v ruskom zajateckom tábore vo Verchneudinsku (Ulan-Ude, Rusko), kde je zhruba 260 uhorských dôstojníkov, z nich je približne 80-90 husárov, ktorí zväčša pochádzajú zo zámožných magnátskych rodín. Informácie zdieľa od jej brata, ktorý je taktiež zajatcom, ten Verchneudinsk opisuje ako najlepší zajatecký tábor na sibíri. Stav mužstva v tábore je asi 10.000 ľudí. Nedávno do tábora na vlastnú žiadosť premiestnili Prešovčana Lászlóa Nagya, bratranca známeho gelnického botanika Józsefa Andrasovszkyho, dosiaľ bol v zajateckom tábore v obci Chotovo pri Vladivostoku, kde je aj bývalý spišskonovoveský nadporučík 9. honvédskeho pešieho pluku György Fáy, ktorý padol do zajatia 15. júna 1916.