A 9-es honvédek özvegyeiért és árváiért A szept. 2-iki kassai népünnepély 120.000 K-t jövedelmezett
Dňa 2. septembra 1917 sa v Košiciach konala ľudová slávnosť pre vdovy a siroty vojakov 9. honvédskeho pešieho pluku, na ktorej sa vyzbieralo 120.000 korún od darcov nielen z Košíc, ale aj Šariša, Spiša. Na čele organizátorov sa o akciu najviac zaslúžil podplukovník Gyula Tavassy, nadporučík Ödön Hets a poručík Dr. Miksa Lederer. Článok opisuje priebeh podujatia.