Egy magurai hadbavonult harctéri levele
Čatár 67. pešieho pluku Jozef (József) Gurovics, gazda z obce Havka (Hóka) posiela 21. augusta 1917 list duchovnému z Veľkej Lesnej (Kristályfalu), v ktorom mu stručne opisuje boje jeho útočnej roty proti Rusom dňa 8. augusta , pri ktorých zajali viacero zajatcov.