A keskenyvágányu, gőzüzemü erdei iparvasut közigazgatási bejárása Berendezkedés személyszállító forgalomra
Firma Reiner és Mandula chce na prepravu dreva kúpeného od mesta Spišská Nová Ves ku píle postaviť priemyselnú železnicu, ktorej obhliadku vykonali pod vedením ministerského pomocného tajomníka Dr. Eleméra Gáspárdyho dňa 7. septembra 1917. Obhliadky sa zúčastnili vedúci pracovníci všetkých zainteresovaných inštitúcií, ako aj viacero vlastníkov dotknutých pozemkov. Pred rokovaniami žiadal Kálmán (Koloman) Münnich, aby priemyselná železnica v obmedzenom režime slúžila aj na osobnú prepravu. Podľa vyjadrení dotknutých strán v tomto smere nie sú žiadne prekážky, keďže výstavba železnica už aj bola takto naplánovaná.