Körtvélyes, Szepesárki, Vitfalu és Haraszt községek kérelme a Ksodhoz Haraszton teherállomás, vagy rakodó vágány létesitése
Obce Spišský Hrušov (Körtvélyes), Jamník (Szepesárki), Vítkovce (Vitfalu) a Chrasť nad Hornádom (Haraszt) požiadali Košicko-bohumínsku železnicu o zriadenie nákladnej stanice, alebo prekládkovej koľaje v Chrasti nad Hornádom, keďže najbližšími nákladnými stanicami pre tieto obce sú Markušovce, resp. Spišské Vlachy (Szepesolaszi), čo sú vozmi 3-4 hodiny cesty. V Chrasti už je zriadená železničná zastávka s čakárňou. Ak by nebola možná výstavba železničnej stanice, pomohla by aj prekládková koľaj.