A 9. honvédek szeptember 2-iki kerti ünnepélye III. - Lederer, Miksa JUDr. 1870-1932
Dňa 2. septembra 1917 sa v Košiciach konala ľudová slávnosť pre vdovy a siroty vojakov 9. honvédskeho pešieho pluku. Autor článku na pokračovanie, poručík Dr. Miksa Lederer podrobne opisuje priebeh a miesto podujatia v mestskom parku. Réžiu večerného kabaretného programu prevzal honvédsky husársky nadporučík Ödön Hets. Článok menuje mnohých členov organizačného štábu z radov vojakov. Záštitu nad celým podujatím mal generálporučík Lehel Festl s manželkou. Autorom a organizátorom myšlienky honvédskej slávnosti bol podplukovník Gyula Tavassy.