Diszpolgárság
Obvodný lekár Dr. Mór Fodor, otec gelnického lekárnika Károlya Fodora a svokor tajomníka krompašských železiarní Lászlóa Rothmanna, ktorý má zásluhy na rozvoji obecných a obvodných penzijných ústavov a je celokrajinsky známy, odišiel po 44 rokoch pôsobenia ako úradného lekára v meste Szendrő do penzie. Pri tejto príležitosti ho poslanecký zbor mesta za jeho spoločenské a profesijné zásluhy na poli zdravotníctva vyhlásil za čestného občana mesta.