Halálozás
Dňa 21. septembra 1917 vo veku 64 rokov zomrel v Spišskej Novej Vsi po dlhšej chorobe príslušník spišskonovoveskej evanjelickej cirkvi Lajos Pádisz. Štátny učiteľ Arpád Pádisz z obce Veľká v ňom stratil otca. Pohreb bude 23. septembra.