Városi közgyülés
Poslanecký zbor mesta Spišská Nová Ves mal 21. septembra za slabej účasti mimoriadne valné zhromaždenie. Primátor Cornel Folgens navrhol poslaneckému zboru oslobodiť u vojenských úradov hlavného mestského prokurátora Dr. Bélu Forbergera spod vojenskej služby z dôvodu nárastu mestských záležitostí a nedostatku pracovných síl, čo zhromaždenie schválilo. Prerokovali sa hospodárske otázky mesta, odkúpenia majetkov a pozemkov do vlastnícva mesta. Za mimoriadnu aktivitu pri posudzovaní cien dreva boli sumou 100 korún odmenení úradník Vilmos Lázár a hlavný lesný ochranár Béla Pfiszter, sumou 200 korún lesný strážca József Bachnyák a ďalší lesní strážcovia.