Gölniczbánya város háboru utáni feladatai II. - Wolf, Károly JUDr. 1880-?
Článok na pokračovanie. Mestský prokurátor Gelnice Dr. Károly Wolf predniesol mestskému zastupiteľstvu na valnom zhromaždení reč, v ktorej vyzýva na vytvorenie 5-ročného programu rozvoja mesta, opisuje hlavné problémy a úlohy mesta, ďalšími témami sú: spoločenský kruh mesta Gelnica a spoločenský kruh remeselníkov, robotnícky domov, ľudová knižnica, mestský hostinec, kino-divadlo s moderným javiskom, radnica, zdravotníctvo, zníženie konzumácie alkoholu, čistota, kúpele, vodovod a kanalizácia, usporiadanie a skrášľovanie mesta, likvidácia malých drevených mostíkov, hradný vrch, rekreujúca sa verejnosť, rozvoj cestovného ruchu, priemysel, vodná energia a elektráreň, otázka zachovania výroby reťazí a domácich remesiel, mlyn, elektrické osvetlenie, chov domácich zvierat, hospodársky spolok, lesná priemyselná železnica a železnica.